MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną...
fot. pixabay.com/blandinejoannic

Bagietki, croissant i foie gras dla smakoszy. Kuchnia francuska według Taste Atlas. Zobacz 10 najpopularniejszych dań z Francji

5. Eklery

Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną czekoladą jest jednym z symboli francuskiego cukiernictwa. Nazwa ekler określa błyskawicę i prawdopodobnie oznacza podobieństwo jej blasku z połyskiem bijący od polewy czekoladowej.

Zobacz również

Pierwszy letni transfer beniaminka PKO Ekstraklasy. Defensywa wzmocniona

Pierwszy letni transfer beniaminka PKO Ekstraklasy. Defensywa wzmocniona

Muzyczna magia w Pałacyku Zielińskiego. Sporo ludzi i świetna zabawa [FOTO]

Muzyczna magia w Pałacyku Zielińskiego. Sporo ludzi i świetna zabawa [FOTO]

Polecamy

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Noszą męską bieliznę? Gessler, Krzan i Lewandowska sięgnęły po nowy trend

Noszą męską bieliznę? Gessler, Krzan i Lewandowska sięgnęły po nowy trend

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich

Uwaga na zmiany w przepisach od 1 lipca. Rosną kary dla zapominalskich